Status for 18-hulls og 9-hullsbanen

28. august Det har vært mye nedbør i juli og august – men banene våre har klart seg bra og det er fine forhold.

12. juni – Det er tørt på banen vår og vi innfører røykeforbud da brannfaren er ekstrem. Vi vanner greener og teesteder og klipper ned og ruller greener. 

22 juni – Greener er singelklippet og rullet – Regnet som kom denne uken gjorde underverker for banen. Kun hull 17 som har synlige skader. Skråskjæringer på fairways gir resultater med god vekst. Bildet viser det norske landslaget i ESGA Master turneringen denne uken. Mye skryt av både arrangement og bane. 

30. mai Varmen har kommet endelig – men nå trenger vi vann. På grunn nysådde områder og tørke – må vi sette på vanningsanlegget også på kveldstid. Vanningen tar ca 12 min pr sted – så vi ber om tålmodighet.
Duker ligger på noen greener. Fri dropp. Hull 17 er snart spillbar – men vi drøyer noen dager før den åpnes. 

15. mai Varmen gir vekst på banen – Bilforbud inntil videre. Vi klipper fairwayer i dag og på fredag.
Det er åpnet for trening på tre-hull på vår nye korthullsbane. Tenk sikkerhet. Det blir satt opp ballrenne. Gordon Morrison tar første utslag fredag 12. mai.
DRIVING RANGE – Naboer opplever stadig ball over nett og inn i hagen. Husk at du er ansvarlig for alle skader – ta kontakt med oss i administrasjonen hvis uhellet er ute.

8. mai Etter en kald vår og liten vekst, håper vi på mer varme slik at vinterskadene kan rettes opp. Greener, teesteder og fairways sås denne uken. Når vi åpner fredag 12. mai, er det enkelte områder som blir stengt av. På hull 17 blir det foreløpig provisorisk green. Banen er ikke Hcp-tellende.

Denne vinteren valgte vi å legge plast over de mest utsatte greenene på 18- hullsbanen. Dette har vært gjennomført på mange baner rundt Oslo-regionen med svært gode resultater gjennom flere år. Men denne vinteren/våren har vært spesiell. Vi – som mange andre – har fått skader på disse greenene. Fairwayer som ligger inntil myrområder, har også fått skader – spesielt hull 1 og 2. Fairwayer og greener er nå sådd og vi håper på mye varme og gode vekstforhold framover. Enkelte områder på noen greener vil fortsatt ha duk – for å beskytte deler av green som er under groing. Dette blir droppesoner.

 

25. april 2023 – 9-hullsbanen er åpen med vinter og sommer greener.
18- hullsbanen – ÅPNING Fredag 5. mai.  
Dugnaden 22. april – Flott innsats av de fremmøtte. Mandagsgjengen jobber med å rydde resten av banen. Mye skal gjøres før åpning.
I tillegg til faste baneansatte har sesongarbeiderne også mye å gjøre.
Store nedbørsmengder (60mm mandag!) har gjort banen veldig våt. 
Driving range er åpen med ballautomat. Husk å tenke sikkerhet når du slår. Nabo på venstre side får fortsatt baller inn i hagen. 
Vi må lage ytterligere sikkerhetsløsninger ved utslagene. Mer info kommer.

20. april 2023 – 18 hullsbanen: Vinteren har skadet noen av våre greener og såing er i gang. Front 9 er i bedre stand og kan åpnes rundt 1. mai. 
9-hullsbanen: Vil bli åpnet i løpet av kort tid – men her er det også skader på noen greener – så vi må ha noen vintergreens.
Følg med på skilting på vårt WEB-kamera. Korthullsbanen: Greener ser veldige fine ut. Utslagssteder må repareres – åpnes senere.

Driving Range: Ball-automat åpner i løpet av uken- selvplukk fram til dette. GRESSUTSLAG SKAL IKKE BRUKES 
Husk DUGNAD LØRDAG 22.april – kl 09:00 Vi samles til en kopp kaffe og litt å bite i etterpå.

Banen har fortsatt enkelte områder med is og snø. Bildet er fra HULL 2 tatt 11. april. Telen har heller ikke sluppet. Regnværet denne uken vil hjelpe på dette men vi må ha mer varme. Baneåpning blir ca 1. mai eller senere. 

Driving Range er åpen med selvplukk. Ball automat settes i gang når det har tørket opp.
Proshop er åpen – Kom innom for et prat og en kopp kaffe!

Som et prøveprosjekt har vi lagt duker på 9 greener denne vinteren. Tirsdag 11. april sjekket banemanskap hvordan gresset hadde klart seg. Resultatet var varierende – noen så flotte ut – Endre Hammer har tommel opp – mens andre har hatt større problemer. Høsten og vinteren har vært problematisk med is, regn, frost etc. – så hvordan det hadde sett ut uten duker er vanskelig å si. Foto: Oddbjørn Tideman