Herredagen samler hver tirsdag gjennom hele sesongen et stort antall golfspillere i alle aldre. Antall deltagere kan være fra 25 til 80 stk – en av de største i Norge!  Premiering og middag blir arrangert hver måned, da det sosiale også står i sterk fokus.

MER INFO OM HERREDAGENE HER

Tee for Herredager 2023: På «vanlige Herredager» vil det være fritt valg av teested for alle fra tee 58 til tee 49. På Årets herregolfer gjelder følgende: Tee 58 for(hcp +8,0 – 11,4), tee 55 for (hcp 11,5 – 18,4), tee 52 for (hcp 18,5 – 26,4) og tee 49 for (hcp 26,5 – 54). De som er 75+ og de som har en medisinsk årsak godkjent av herrekomiteen, kan spille fra 49.

Da er ventetiden over, HERREDAGENE i Vestfold golfklubb starter opp igjen tirsdag 7. mai. Påmelding i Golfbox fra tirsdag 30. april kl. 08.00.
Fra og med 7. mai vil vi ha Herredag hver tirsdag i hele golfsesongen.
Som det fremgår av terminlisten så varierer vi turneringsformen med blant annet enkelte scrambleturneringer. Utvalgte tirsdager inngår i konkurransen om tittelen “Årets herregolfer”. Det er 6 slike turneringer, hvorav de 4 beste teller. Dette for at flest mulig skal kunne være med i konkurransen.
Mange av klubbens medlemmer er kjent med og deltar i Herredagene. Vi har forholdsvis god deltakelse, men vi som har ansvaret for Herredagene vil selvsagt at mange nye medlemmer også skal delta i denne ukentlige konkurransen.
Til dere som ikke har deltatt i Herredagene kan vi si at Herredagene er uhøytidelige konkurranser hvor det å bli kjent med andre golfere er like viktig som konkurransen. Alle med hcp +8 – 54 er hjertelig velkommen, men som navnet tilsier gjelder det kun for menn i alle aldre. Deltakere forventes å være inkluderende og at en varierer hvem man spiller med.
OGSÅ I ÅR BLIR DET HELDIGITALE HERREDAGER.
Herredagene blir gjennomført på følgende måte:
1. Alle MÅ melde seg på i GolBox innen mandag kl. 12.00.
2. I GolBox velger du STARTTID innenfor følgende tider 09.03 – 11.54 og 15.30 – 16.51 (9 min. startintervall). Det er mulig å melde på andre spillere inntil gruppen er fylt opp. Ved påmelding av andre spillere enn deg selv, må du bruke vedkommende spillers medlemsnummer med klubbnummer foran, f.eks. 6-mnr.
3. I de fleste Herredagene vil det være FRITT VALG AV UTSLAGSSTED FOR ALLE FRA 49 TIL 58! Dette gjøres også ved påmelding i GolBox. Dette må gjøres for alle du melder på. (Gjelder ikke for Årets herregolfer og Scrambleturneringer.) Den enkelte spiller kan endre utslagssted på mobilen før en starter å spille og registrerer score.
4. Score leveres DIGITALT på mobil. Link for innlogging på scoreregistrering på mobil sendes på epost fra Golbox innen mandag kl. 19.00. Nytt av året er at ingen får utdelt scorekort i Proshop. Dersom en ønsker å ha med et fysisk scorekort så benytter en «tomme» scorekort. Vi oppfordrer alle til å registrere fortløpende under runden. På vanlig måte skal spillerne bli enige om hvem som er markør og scoren føres under veis.
5. Startavgift kr. 100,-, betales i Proshop før du starter. Startavgiften omfatter også deltakelse i 2er (kr. 20,-) dvs. ALLE deltar i 2-er (2-erpotten deles mellom alle som får birdie på et par 3 hull). Dersom en (eller flere) spiller får hole-in-one så går hele 2-erpotten til den eller de som har fått hole-in-one.
6.Premiering skjer i tre klasser, A+B (hcp +8-18,4), C (hcp 18,5-26,4) og D+E (hcp 26,5-54,0). 
7. Påmelding i Golbox åpner en uke før turneringen, dvs. tirsdag kl. 08.00.

Premiering:
Resultatlister etter Herredag slås opp på oppslagstavle, normalt dagen etter. Premieutdeling skjer i forbindelse med felles middag fire ganger i løpet av sesongen. Premier som ikke blir hentet på middagen, kan hentes i proshop frem til neste middag. Premieliste settes opp på tavlen i gangen i klubbhusets sokkeletasje. Uavhentede premier tilfaller klubben.
Da gjenstår det bare å ønske nye og gamle medlemmer hjertelig velkommen til Herredagene 2024!
Herrekomiteen

SPILLETYPER OG SPILLEFORMER

Four-Ball betterball lag 1 tellende: En konkurranse hvor laget konkurrerer som partnere og alle spiller sin ball med eget scorekort. Det høyeste stableford poeng per hull blir notert på eget scorekort for laget. Hvis én partner unnlater å fullføre spillet på et hull, er det ingen straff.

Four-Ball betterball lag 2 tellende: En konkurranse hvor laget konkurrerer som partnere og alle spiller sin ball med eget scorekort. De 2 høyeste stableford poeng per hull blir notert på eget scorekort for laget. Hvis én partner unnlater å fullføre spillet på et hull, er det ingen straff.

Greensome: En modifisert form av foursome. Begge spillere slår ut fra utslagsstedet og velger deretter hvilken ball de vil spille videre. Den som ikke slo den valgte ballen slår det andre slaget, deretter spilles det som i foursome. Hvis det skal spilles provisorisk ball fra utslagsstedet velger man hvem av spillerne som skal slå denne.

Slaggolf: Spilles som slagkonkurranse, men hvor antall slag pr. hull er begrenset. Alle spillere får spille maksimalt fire (4) slag mer enn hullets par. Har spilleren ikke hullet ut etter disse slag, plukkes ballen opp og scoren noteres til hullets par + fem (5).

Eclectic: Slagspillturnering over to eller flere runder. For hvert hull noteres fortløpende det beste resultatet. Det beste resultatet på hvert enkelt hull gir til slutt konkurransens samlede resultat.90305775